FIVE LOCATIONS NATIONWIDE
FIND AN OFFICE NEAR YOU »

CAR-WHP (FI)

Wimbledon Hill Park The Atkinson Morley Hospital was originally built in 1869 within grounds that were once the ancestral home of the 2nd Duke of Wellington Refurbished and extended to create sixty apartments and executive town houses, with basement car parking and a private gymnasium. JNP Group services provided: Structural Inspections. Analysis and remediation of…

CAR-WH-FI

Woolley Hall, Maidenhead Dating back to 1780 the estate now comprises 22 distinctive homes set within 24 acres of private, exquisitely landscaped park and woodland, and formal gardens originally designed by landscape architect Thomas Mawson. Six grand restored mansion apartments, five period stable conversions, five new classically styled detached villas and six new linked semi-detached…

CAR-SS-FI

St. Johns, Scandrett Street A church lain derelict since being damaged by bombing during the Second World War. Utilising the full range of JNP Group engineering skills, the building was successfully converted to provide new apartments within the historic facade whilst stabilising and renovating the Clock Tower. Old burials and coffins had to be sensitively…

CAR-BM-FI

Burghfield Mill A conversion and extension of a derelict mill into 15 new luxury apartments. An additional fifth floor was added requiring disproportionate collapse design criteria to be accommodated and to assess the existing structure and foundations suitability for the new loads. A survey of the existing building was carried out to confirm all steel…

Abbey Brewery Conversion of the derelict Abbey Brewery site West Malling into new apartments. The main 3 storey building stood centrally within the site, with a 2 storey structure to the north shared a boundary whilst stores adjoined the boundary to the south with housing. To the east and rear of the site it sloped…

CAR-HHS-FI

Halifax High School (Clare Hall) An existing school constructed in masonry, converted into 50 luxury, one, two and three bedroom apartments. By utilising the existing large floor to ceiling heights, part mezzanine floors were introduced to create additional floor space, without restricting natural light. The top floor school gym was divided into loft style apartments…

© 2016 JNP Group Consulting Engineers | 30 Years of Engineering Excellence!