FIVE LOCATIONS NATIONWIDE
FIND AN OFFICE NEAR YOU »

E-FVS-FI

Fir Vale School

E-FV (16-9)

Classroom and Laboratory Block Extension.

Fir Vale School was built as part of the first multi-schools Public Finance Initiative scheme to be undertaken in the country. The re-built school has provided an environment which has encouraged the positive development of the academic process and brought it to a position where the school accommodation required expansion.

The new building comprises a split level two and three storey extension, providing class rooms and laboratories. External works include roads, drainage, access ramps and associated retaining structures as the building is on a sloping site. The new extension is of steel frame construction, with a composite metal roof to carry a green roof and composite concrete and metal deck upper floors.

Smaller single storey extensions to the school have been provided elsewhere to enhance the capacity of the existing kitchen and dining facilities, together with providing more extensive office space.

The architectural treatment of the extension of the building with its significant cantilevered overhangs presented a structural challenge, however the desired architectural treatment has produced a result that has further enhanced the school environment.

CategoryEducation
Tags
© 2016 JNP Group Consulting Engineers | 30 Years of Engineering Excellence!